Следвайте Гласове в Телеграм71-годишният писател и основател на литеретурния клуб, както

...
Следвайте Гласове в Телеграм71-годишният писател и основател на литеретурния клуб, както
Коментари Харесай

Писател и активист на либералната партия Прогресивна Словакия е атентаторът срещу Роберт Фицо

Следвайте " Гласове " в Телеграм

71-годишният публицист и създател на литеретурния клуб, както и създател на няколко романа Юрай Цинтула е направил покушението против премиера на Словакия Роберт Фицо. Според изявления в словашки медии Цинтула е деятел на демократичната партия " Прогресивна Словакия ". Стрелял е с легалното записаното си оръжие, оповестяват медиите в Словакия. Мотивите му са незнайни. Преди опита за ликвидиране той е извикал на премиера: " Робо, ела тук " - и е разкрил огън.

Оръжието, с което е осъществено закононарушението е законно притежавано.

След новината за атентата последваха реакции от страна на редица европейски водачи.

Премиерът на Полша Доналд Туск изрази поддръжка за Фицо след опита за ликвидиране. " Роберт, мислите ми са с теб в този доста сложен миг ", написа той в обществената мрежа X.

" Новината за прострелването на словашкия министър-председател Роберт Фицо е шокираща ", съобщи чешкият министър-председател Петр Фиала в обществената мрежа X. Пожелавам на господин министър-председателя да се оправи допустимо най-скоро. Не би трябвало да толерираме насилието, то не би трябвало да има място в обществото.

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че е шокиран от " отвратителното нахлуване " против Фицо. " Молим се за бързото му възобновяване! Бог да благослови него и страната му! " - написа унгарският министър-председател в X.

" Искрено се надяваме, че Роберт Фицо ще се възвърне бързо, и показваме нашата взаимност с народа на Словакия ", написа украинският президент Володимир Зеленски.

Източници: Х, Флагман, teraz.sk

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР